lørdag 15. desember 2012

Skogsfugljakt i Våler 2012

 Nye jaktmarker og nye muligheter.
 
I sommer ble jeg bedt med på jakttur i Våler av min venn Asbjørn. Med rykende fersk hagle fra Kongsvinger Sport & Fritid, og etter litt testing med ca 300 skudd på leirduer, var jeg klar. Så da høsten var kommet og skogsfuglsesongen stod for tur var vi på plass dagen før jaktstart, 09. september. Vi visste at det var lite med skogsfugl i år, så det kom ikke til å bli lett med støkkjakt. Håpet var der likevel, og da vi så tiur da vi kjørte gjennom området, måtte det være muligheter.
 
 Her er Asbjørn på vei over åa fra koia på føste jaktdag. Det var nesten en risikosport å gå over her. Men neste gang vi kom hit så tok vi en time å fikset opp denne "brua", så det ble veldig tryggere å gå over.
 


 Mye flott terreng med mye blandet skog med noen hogstflater og en del gammelskog innimellom.
 
 Den tiuren, slapp unna, igjen. Det var nære på!
Vi hadde noen spennende situasjoner, men fuglene fløy ikke dit vi ville.
 
Jaktkoia vi bodde på. Der bodde vi de tre første helgene i jakta.
 
 En dag tok jeg en økt alene å gikk fra koia, inn og oppover i skogen. Det var i det berget på bildet over, jeg helst vil glemme, for det var så tett og bratt at det nesten var håpløst slitsomt.
 
Brunstgrop.
Da jeg sto her så kunne jeg høre det knake et stykke borti tettskogen, og da jeg så denne så gikk jeg en annen vei.

 Skogens konge.
Kanskje det var denne elgoksen som jeg hørte tidligere som hadde markert litt.
Vi møtte også en veldig hyggelig elgjeger og oppsynsman som sjekket jaktmarkene sine og jaktkortene våres.
 
 Her har jeg akkurat kommet over åa.
 
 
Kantareller.
Det ble en del bilder på turene i skogen, da det ikke var så mye fugl å se. Etter at jeg tok dette bildet så gikk jeg ca ti meter, da plutselig en tiur fløy opp fem meter ved siden av meg.! Det var mange ganger det skjedde. Hadde jeg bare gått der i stedet for her, hadde jeg helt sikkert...

 Asbjørn betrakter jaktmarkene.
 
En fin solnedgang.

 Vi så lite med skogsfugl i år. Det var ikke helt tomt i skogen, men det var få skuddsjanser. Det ble et bomskudd på hver av oss, men det var greit. Vi fikk da hvertfall luftet haglene litt og kjent på følelsen av å gå på jakt. Det var storfugl, tiur som vi så mest av. Orrfuglen var nesten fraværenede. Sånn har det vært over hele landet. Alt i alt var det noen kjempefine turer i skog og mark.
Takk for turen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar