søndag 28. april 2013

Åtejakt på rødrev

Åtejakt på rødrev er en veldig spennende jaktform som jeg fikk oppleve selv de siste to fullmånene før jaktslutt den 15. april. Den eneste lyskilden som jeg har ved plassen min, er månelyset. Noe som byr på en del utfordringer på hvor ofte man får tid til å sitte der. Det er utrolig spennende å sitte på vakt måneskinnsnatt på jakt etter reven. Når du ser at reven er på vei inn på åtet er det best å holde roen på skjelven, for det er ikke lang tid man har på seg.
 
Gluggejakt. 
Tidlig neste morgen.
 
Min første rødrev.
 
Det var ofte reven ikke ville stoppe ordentlig opp, den bare gikk over åteplassen og tok en bit i farten. Så jeg monterte en musepiper med kamotape rundt børsa og det fungerte veldig bra.
 
To rever på en natt..Tikka T3 SS, 308
 
I det siste har det blitt sporet og telt veldig mange rever her inne på skogen.
De to siste årene har det vært utrolig lite skogsfugl over hele Norge, og på Varaldskogen. Det ser veldig dystert ut i år også. Fugleforskere, som har holdt til her i flere år, har sagt at det er veldig lite skogsfugl her nå. Hvem vet om det har noe med den massive tømmerhogsten her inne å gjøre. Det vil tiden vise. Men, pga. den minkende skogsfuglbestanden, og den den stadig voksende revebestanden her inne, gjorde at jeg ville begynne å jakte litt mer. Rødreven er den største predatoren etter skogsfuglegg -og unger.
 
I løpet av denne korte sesongen ble det fire rever.

 Takk til Kongsvinger Sport og Fritid for som alltid vanlig god hjelp og service.
www.vapensport.no

2 kommentarer:

  1. Show photos! Amazing!
    I liked very much. hug

    SvarSlett
  2. Smart bruk av musepip, dette må prøves til vinteren.

    SvarSlett